Maatschappelijke organisaties

In Den Haag zijn al veel initiatieven en organisaties actief voor de ontvangst en integratie van vluchtelingen. Daar worden wij enthousiast van. Door als maatschappelijk middenveld onze krachten te bundelen, halen we het beste uit de stad naar boven. Daarom nodigen we alle Haagse initiatieven en organisaties uit om zich als partner aan te sluiten bij de Haagse Huiskamer. Dit kan door middel van het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Wat betekent dat, aansluiten?

Door je aan te sluiten bij de Haagse Huiskamer geef je aan dat je achter de doelstellingen van de Haagse Huiskamer staat. Je wilt meewerken aan een stad waarin vluchtelingen en anderen in Den Haag zich thuis voelen, en wilt daarin samenwerken met inwoners en andere organisaties. Niet meer, niet minder.

Welke voordelen biedt het om ons aan te sluiten bij de Haagse Huiskamer?

Als aangesloten partner word je als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe activiteiten en bijeenkomsten. Het nieuws en de resultaten van je eigen organisatie kunnen wij helpen verspreiden via onze website en contacten. Daarnaast heb je een korte lijn met het team Haagse Huiskamer, met wie je (als je dat wilt) kunt samenwerken aan het ontwikkelen van nieuwe onderwerpen, projecten of bijeenkomsten. Ook achter de schermen denken we graag met je mee over alle uitdagingen en kansen die je tegenkomt rondom de integratie van vluchtelingen in Den Haag.

Wat zijn de voorwaarden om aan te sluiten?

De belangrijkste voorwaarde is dat je in de stad Den Haag actief bent op het thema vluchtelingen. Landelijke organisaties en initiatieven mogen zich aansluiten, mits ze óók in Den Haag actief zijn. Download hier het partnerschap voorwaarden document voor meer informatie. 

Zijn we iets verplicht als we ons aansluiten?

Nee. We verwachten wel dat je achter de doelstellingen van de Haagse Huiskamer staat en zien je graag op zoveel mogelijk van de bijeenkomsten. Grote kans dat we je gaan benaderen om mee te denken of te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten – niets is verplicht.

We zijn een klein initiatief zonder rechtsvorm. Kunnen wij ons ook aansluiten?

Ja, dat kan. Om partner te zijn bij de Haagse Huiskamer zijn de grootte en structuur van je organisatie of initiatief niet van belang.

Wat is de organisatiestructuur van de Haagse Huiskamer?

De Haagse Huiskamer heeft geen rechtsvorm. We kennen dan ook geen leden of bestuur. We zijn een beweging waarin verschillende organisaties en inwoners van Den Haag samenwerken. Om die samenwerking goed te faciliteren, is er een team Haagse Huiskamer dat de coördinatie op zich neemt

Ik werk niet in een organisatie voor of door vluchtelingen, maar wil wel graag meedoen. Kan mijn bedrijf of organisatie zich toch aansluiten als partner?

Misschien wel. We komen graag in contact als jullie bedrijf of organisatie zich voor langere tijd wil committeren aan de doelstellingen van het platform. Dan kunnen we samen bekijken wat de beste vorm daarvoor is. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om als inwoner van Den Haag mee te doen