Terug naar nieuws overzicht

Haagse Huiskamer Nieuwsbrief

De maand oktober was voor de Haagse Huiskamer een actieve en enerverende maand! En er staat ook in november weer genoeg op het programma. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte. Heb je zelf berichten of updates om te delen in de volgende nieuwsbrief? Laat het ons weten.

28 november Samen Uit #2: Arabic Symphonic Night – A tribute to Fairouz & Oum Khaltoum

Er is weer een nieuw ‘Samen Uit’ cultuur evenement op komst! In samenwerking met het Zuiderstrandtheater en We Are Public organiseert de Haagse Huiskamer een tweede editie op woensdagavond 28 november. We brengen statushouders met een interesse voor cultuur in contact met Nederlanders met dezelfde passie. Bezoekers worden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest meegenomen op een onvergetelijke muzikale reis. Gedurende deze avond verlegt het orkest haar grenzen naar de Maghreb en het Midden-Oosten en zal zij gehoor geven aan o.a. legendes als Fairouz en Oum Khaltoum! Ook zullen er speciale gasten zoals de Marokkaanse diva Latifa Raâfat aanwezig zijn deze avond. Dit wil je niet missen! Aanmelden kan hier, ook kun je je aanmelden via 070 7631499.

Koor ‘Het Nieuwe Geluid’

Op maandag 12 en 26 november zijn de twee laatste edities zijn van 2018 van ‘Het Nieuwe Geluid’ koor! Deze muzikale avond onder begeleiding van Jorina van Bergen start om 19:30 en vindt plaats in De Grote Pyr op de Waldeck Pyrmontkade! Voor statushouders die extra willen oefenen met de Nederlandse taal én voor Nederlanders die wel eens een lied uit landen van de statushouders willen leren. Heb je niet de gelegenheid gehad om één van deze avonden bij te wonen? Niet getreurd, vanaf maart 2019 komt er weer een nieuwe reeks kooravonden! Benieuwd hoe het er tijdens zo’n avond aan toegaat? Den Haag FM legde het vast! Statushouders én Nederlanders kunnen zich (als taalmaatjes of zelfstandig) aanmelden via info@justiceandpeace.nl.

Terugblik Netwerkbijeenkomst Ypenburg

Op donderdag 18 oktober hadden we onze eerste en geslaagde netwerkbijeenkomst in Ypenburg! De bijeenkomst gaf de start aan de ontwikkeling van een lokaal Haagse Huiskamernetwerk in Ypenburg, rond de 120 statushouders die aan de Koolwitjelaan wonen. Met zo’n 70 deelnemers was het een inspirerende avond vol met nieuwe ideeën en samenwerkingen. Zo kregen deelnemende organisaties nieuwe aanmeldingen voor hun initiatieven en ontstond er spontaan een gezamenlijke zoektocht naar een lasopleiding voor Samuel. Een samenwerkingsplan voor taalondersteuning op locatie kreeg vorm en sociale evenementen tussen statushouders en Nederlanders werden uitgedacht. “Wij hebben elkaar gevonden”, vertelden Bertine Colsen van Gast aan Tafel en Attie Minnema van De Toevlucht, die direct samenwerkingsmogelijkheden zagen. En zoals Dawit zei: ‘’Wij (bewoners van Koolwitjelaan) leven hier helemaal los van de rest, ver weg van alles, en door de bijeenkomst hebben wij veel mensen ontmoet en zien we weer nieuwe kansen’’ . De Haagse Huiskamer organiseert komende maand een vervolg sessie met betrokken organisaties en personen om de ontstane ideeën verder uit te werken. Zo blijven we in gesprek met de statushouders van Koolwitjelaan en Hagenaren om samen te werken aan een veerkrachtige stad waar iedereen zich thuis kan voelen. Nieuwsgierig? Houd onze LinkedIn en website in de gaten voor alle nieuwste ontwikkelingen! Ook kun je op de website ons uitgebreidere verslag teruglezen over deze bijeenkomst. Heb je de bijeenkomst gemist maar wil je wel graag met ons of één van de andere partijen meedenken of heb je een eigen initiatief wat hierbij zou aansluiten? Neem dan contact met ons op via 070 7631499 of via info@haagsehuiskamer.nl

Partnerschap Haagse Huiskamer

Ben je een partner van de Haagse Huiskamer of heb je interesse om dit te worden? Komende tijd zullen we werken aan een update van onze website, waarin we partners een prominentere plek geven. De inhoud van het partnerschap bij de Haagse Huiskamer hebben we opnieuw geformuleerd. Hier vind je een update van wat je als partner van ons kunt verwachten, en wat wij van onze partners verwachten. De belangrijkste aanpassing in de voorwaarden is dat jij als contactpersoon van je organisatie zichtbaar wordt op de vernieuwde website van de Haagse Huiskamer. Aanmelden als partner of je partnerschap verlengen kan hier!

Escamp

Komende maanden zullen we actief aan de slag gaan in stadsdeel Escamp. Kunnen we een Escamps netwerk opbouwen rondom het verwelkomen van statushouders? Wij begrijpen dat statushouders die in deze wijk wonen hun eigen uitdagingen en behoeftes hebben, en wij vinden het ontzettend belangrijk die behoeftes in kaart te brengen als basis voor toekomstige activiteiten. Graag komen we daarom in contact met partners en initiatieven die actief zijn in deze wijken of dat willen worden. Wat speelt er in deze wijk en hoe kunnen we het netwerk in dit stadsdeel helpen versterken? Wil je meedoen? Neem contact met ons op! Dit kan via info@haagsehuiskamer.nl of 070 7631499.

Tentoonstelling op komst!

In het kader van 70 Jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kun je tussen 20 november t/m 2 februari in het Nutshuis de bijzondere tentoonstelling ‘My Human Rights Hero’ bezoeken. Met inspirerende portretten door kunstenaar Julia Brants en fotograaf Gregor Servais, dat wil je niet missen!

We hopen je te zien bij één van onze activiteiten!