Terug naar kalender overzicht

Haagse Huiskamer Versnellingssessie #3: TaalTafels

Op woensdag 22 mei organiseert de Haagse Huiskamer een derde versnellingssessie over een initiatief van Peter Wortelboer: “TaalTafels”. Voor deze versnellingssessie zijn wij op zoek naar accountants en financieel medewerkers om mee te denken over en het verder ontwikkelen van “TaalTafels”.

In januari is Peter gestart met TaalTafels om hoogopgeleide statushouders, terwijl ze Nederlands leren, op weg te helpen in hun vakgebied. Het idee van TaalTafels is ontstaan uit de ervaring dat hoogopgeleide vluchtelingen vaak moeilijk of onder hun niveau werk vinden, vooral vanwege de hoge taaleisen voor passende banen en de druk die zij ervaren om zo snel mogelijk iets van werk te vinden. Met TaalTafels wil Peter een groep van hoogopgeleide nieuwkomers een tweesporentraject bieden: parallel aan een intensieve, op maat gemaakte Nederlandse taalcursus, krijgen zij de kans om hun netwerk te vergroten en stage te lopen of werkervaring op te doen bij een relevant bedrijf of organisatie. Een aanpak met onderdelen als stage en een lespakket vakjargon.

Hoe zou zijn opzet er idealiter uitzien? En wie of wat heb je daarvoor nodig? Wat zien statushouders als noodzakelijk en ondersteunend in het zoeken naar werk op niveau? Tijdens de sessie gaan we aan de slag met deze vragen en werken wij samen met verschillende specialisten één case uit, gebaseerd op een deelnemer van TaalTafels die opgeleid is in Accountancy & Finance.

Wij zijn dus op zoek naar de juiste personen, organisaties of bedrijven die met ons mee kunnen denken  over TaalTafels. Word je enthousiast van dit vraagstuk en denk je dat jij een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze Versnellingssessie?

Of ken jij bijvoorbeeld een accountant of financieel medewerker die het leuk zou vinden om mee te praten? Laat het ons dan weten!

Let op! Dit is niet een openbaar evenement. Voor de versnellingssessies nodigen wij een kleine groep mensen uit om mee te denken over het concept in kwestie. Als je denkt dat jij de juiste persoon bent (of kent) om mee te denken over “TaalTafels” kun je een mail sturen naar info@haagsehuiskamer.nl, of kun je ons telefonisch bereiken op 070 763 1499.

Eventgegevens

Type event:
Versnellingssessie
Locatie:
Het Pakhuis (Studio 5) Van Speijkstraat 234, Den Haag
Event:
Haagse Huiskamer Versnellingssessie #3: TaalTafels
Datum:
Tijd:
19.30 uur (inloop 19.00 uur) - 21.30 uur